Nieuws

Impact Night 2019 (VERSLAG)

19 april 2019

VERSLAG: https://www.uu.nl/nieuws/probleem-van-plastic-afval-domineert-impact-night-2019

 

Hoe maken we het verschil? 
Op weg naar een duurzame samenleving

Namens de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) nodigen wij u van harte uit voor de Impact Night op 3 juni 2019. Graag bieden wij opnieuw de kans om aanwezig te zijn bij dit event, nadat we de eerdere editie op 18 maart moesten annuleren vanwege het schietincident dat deze dag in Utrecht plaatsvond.

Voor de faculteit is 2019 het jaar van ‘de Walvis’. Tussen Hoog Catherijne en TivoliVredenburg ligt ‘Skyscraper’ – een grote walvis, gemaakt uit in zee gevonden plastic. Dat symboliseert onze betrokkenheid bij het duurzaamheidsvraagstuk.

Wie is verantwoordelijk?
Tijdens de REBO Impact Night 2019 staat de vraag centraal hoe we de transitie maken naar een duurzame samenleving. Waar ligt de verantwoordelijkheid voor deze transitie? Wat kunnen en mogen we verwachten van de overheid, en wat is de rol van bedrijven? Of moeten we het hebben van maatschappelijke organisaties en/of burgerinitiatieven? Wat kunnen burgers zelf doen? Nudges, kleine zetjes in de gewenste richting, kunnen hierbij helpen. Maar hoe maken we die mogelijk, en wie moet dat doen? Is dat toch weer een kwestie van overheidsinterventies? En welke verantwoordelijkheid heeft de universiteit eigenlijk?

Programma en sprekers
Tijdens een inspirerend avondprogramma in de Aula van het Academiegebouw (inloop vanaf 19.15, start om 19.45 uur) kunt u een bijdrage verwachten van key note spreker Peter Glas, de Deltacommissaris. Ook gaan onze wetenschappers prof. Lars Tummers, dr. Helen Toxopeus en prof. Chris Backes in gesprek met experts uit de praktijk: het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Renewi en Plastic Soup Surfer Merijn Tinga.

Na afloop van de Impact Night (vanaf 21.15 uur) nodigen wij u uit om een feestelijke borrel te drinken met uw (oud-)studiegenoten, vrienden, collega’s en/of externe partners.

Aanmelden en meer informatie
Bent u erbij? Meld u dan aan via deze link. Voor meer informatie over de Walvis en daarmee verbonden activiteiten, zie uu.nl/walvis. Heeft u vragen? Mail gerust naarrebo.bestuurssecretariaat@uu.nl.

Wij hopen u te mogen begroeten op 3 juni!

Met vriendelijke groet,

Janneke Plantenga
Decaan

Mirko Noordegraaf
Vice-decaan Maatschappelijke Impact