Boekpresentatie: Radicale verlossing van Beatrice de Graaf (28 april 2021)

Boekpresentatie: Radicale verlossing van Beatrice de Graaf (28 april 2021)

08 april 2021

Prof. dr. Beatrice de Graaf (Geschiedenis en Kunstgeschiedenis) presenteert haar nieuwste boek Radicale verlossing. Samen met uitgever Mai Spijkers van Prometheus, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg, voormalig directeur PI Vught Yola Wanders en een studentenpanel lanceert zij dit boek bij boekhandel Broese in Utrecht.

Terrorisme als radicale verlossing

Wat geloven veroordeelde terroristen eigenlijk echt wanneer ze aangeven hun daad in naam van een hogere instantie te plegen? Beatrice de Graaf is als eerste hierover in gesprek gegaan met de huidige generatie terrorismegedetineerden. Ze heeft geluisterd naar hun verhalen over frustratie met het eigen leven, woede om aangedaan onrecht en het besluit zich te mengen in de strijd. Uit die verhalen blijkt hoe cruciaal de actuele, geleefde en geloofde praktijk van radicale verlossing is voor het begrijpen van hun daden.